maandag 15 november 2010

Aan alle mooie, verre liedjes komt een eind...

Zo, ondertussen zijn we al een aantal dagen terug in Belgiƫ.
Het is hier... Nat en koud, wat had je gedacht!
Ons avontuur is daarmee voorgoed gedaan, hoewel... Het zal wel nog een tijdje nazinderen in onze hoofden en zal voorgoed tekenen hoe wij ons als vroedvrouwen (in spe) gedragen ten op zichte van vrouwen in arbeid, bevallen vrouwen,collega's,...
Onze laatste dagen waren druk en goed gevuld!
Onze aankomst in onze thuisbasis (Centre National de Pastorale Saint-Paul, te Kigali) is niet onopgemerkt voorbij gegaan. We werden daar met open armen ontvangen door de andere gasten. Zo werden we weer volledig mee op sleeptouw genomen door Ahmed die ons van verse ananas, mango's, papaya en andere fruitjes voorzag. Heerlijk!
Dinsdag stond een uistapje naar Ruhengeri, in het noorden van Rwanda op het programma. Daar hebben we een busje genomen naar Kinigi, om een wandeling in de omgeving te maken. Dat dorpje ligt naast het fameuze nationale vulkanenpark. In dat park zitten de voor ons financieel onbereikbare gorilla's (500 dollar!).
Woensdag was het souvenir- en Kigali-dag. Nog heel wat souvenirs en lekkers gekocht, Kigali nog wat verder ontdekt en 's avonds met twee dokters van Muhima (onze eerste stageplaats) uit geweest. Mooie afsluitende dag van ons leven hier.
En dan... Donderdag werd pakken, fruitontbijtje in de blakende zon (van de hand van Ahmed) en hup vliegtuig in, richting... Regen en kou! Heerlijk :p
En zo kwam ook aan dit ver en mooi liedje een eind...
Stukje Rwanda zal deel van ons blijven en daar zijn we trots op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten